Za razvoj in testiranje vprašalnika je neprecenljivo uporabiti komentarje, ki omogočajo izredno učinkovito zbiranje pripomb in njihovo obdelavo.

Posebej priporočamo, da testnim respondentom pošljete poskusno anketo, pred samim začetkom anketitanja. URL za testne vnose najdete v zavihku ‘TESTIRANJE’, do njega lahko dostopate preko gumba s črko “T” na desni strani od imena vaše ankete na vrhu strani. V kolikor želite v testni anketi vklopiti komentarje, lahko to storite v testni anketi ali pa v nastavitvah komentarjev.

‘Komentarje’ ankete lahko nastavite na več načinov, preko zavihka ‘UREJANJE – Nastavitve – Komentarji’ in preko zavihka ‘TESTIRANJE – Uredniške nastavitve testiranja’. Na voljo so vam naslednje možnosti:

  • Splošni komentarji urednikov – nastavitev omogoča, da se v anketi na vsaki strani pojavi okno za komentarje, kjer lahko uredniki tekom izpolnjevanja ankete komentirajo celotno anketo oziroma več vprašanj skupaj;
  • Komentarji urednikov na vsako vprašanje – tu lahko uredniki komentirajo vsako vprašanje posebej znotraj urejanja vprašalnika in ne pa testni anketi;
  • Splošni komentarji respondentov v testni anketi – nastavitev omogoča respondentom komentiranje celotnega vprašalnika, strani v vprašalniku ali pa več vprašanj skupaj;
  • Komentarji respondentov v testni anketi na vsako vprašanje – tukaj se med reševanjem testne ankete pod vsakim vprašanjem odpre dodatno okno, v katerega lahko respondenti vpišejo komentar.

V naprednih nastavitvah lahko bolj podrobno nastavljate privzete nastavitve za predogled in testni vnos ter oblačke in vnosna okna za komentarje urednikov in respondentov na anketo in vprašanja. V tej možnosti lahko prav tako tudi pobrišete vse vnose oz. vse komentarje iz vaše ankete.