Politika piškotkov je del splošnih pogojev uporabe AvaPolls, s katerimi se morate strinjati, če pristanete na politiko piškotkov.

1. PIŠKOTKI ZA RESPONDENTE

Piškotki se pri izvajanju anketnih raziskav AvaPolls privzeto ne uporabljajo, zato se na osebni računalnik respondenta ne shranjujejo. V primeru, da avtor ankete izrecno izbere možnost, da se pri izpolnjevanju ankete uporabljajo piškotki (npr. da respondent anketo lahko prekine in kasneje nadaljuje), je vsak respondent v skladu s 157. členom Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) na to tudi opozorjen, saj ima možnost, da uporabo piškotkov sprejme ali pa zavrne. Brez privolitve respondenta, da se v namene izvajanja anketne raziskave uporabljajo piškotki, se ti na njegov računalnik ne namestijo. V primeru, da se respondent strinja z uporabo piškotkov, se na njegov računalnik naloži piškotek z imenom “survey ” s pripisano številko ankete in trajnostjo do največ enega meseca.

2. PIŠKOTKI ZA AVTORJE ANKET

Določeni piškotki so nujno potrebni za delovanje storitev AvaPolls.si. Omogočajo, to da si storitev uporabnika zapomni in mu nudi izdelovanje spletnih anket in prilagoditev nastavitev. V primeru osnovna prijave gre za začasne (session) piškotke, ki se pa po preteku uporabnikove seje izbrišejo.
AvaPolls ne uporablja nobenih piškotkov, ki bi sledili uporabnikom za namene spletne analitike o obiskanosti spletnega mesta.
Ko se trajno prijave v AvaPolls.si – sem štejemo opcijo tudi “Naj me stran prepozna” kot tudi prijavo prek vtičnikov Facebook in Google – je uporabnik v skladu s 157. členom ZEKom-1 opozorjen, da je potrebno za zagotavljanje takšne funkcionalnosti namestiti piškotke. Piškotki za zagotavljanje trajne prijave se ne namestijo na uporabnikov računalnik, brez predhodne privolitve. V primeru, da se uporabnik strinja z uporabo piškotkov za zagotavljanje trajne prijave, to omogoči priklic shranjenih nastavitev ob ponovni vrnitvi na spletno mesto. To uporabniku omogoči enkratno prijavo brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla ob vsakem naslednjem obisku.
Na spletnem mestu AvaPolls.si za uporabnike (avtorje anket) uporabljamo piškotke:

Ime piškotkovSpletna stran ali aplikacijaVrstaNamen
SessIdAvaPolls.siSejniNujen za delovanje spletnega mesta. Omogoča shranjevanje med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami (CMS).
secret, uidAvaPolls.siSejni ali trajni na zahtevo uporabnikaNujna za delovanje storitve za izdelovanje spletnih anket. Omogočata shranjevanje uporabniškega imena, gesla in nastavitev.
APISID, HSID, NID, SAPISID, SID, SSIDGoogle.comSejni ali trajni na zahtevo uporabnikaDel vtičnika Google, omogoča registracijo ali prijavo na spletno mesto AvaPolls.si z uporabniškim računom Google. Omogočajo shranjevanje uporabniškega imena ter gesla.
reg_ext_ref, reg_fb_gate, reg_fb_ref, wdFacebook.comSejni ali trajni na zahtevo uporabnikaDel vtičnika Facebook, omogoča registracijo ali prijavo na spletno mesto AvaPolls.si z uporabniškim računom Facebook. Omogočajo shranjevanje uporabniškega imena ter gesla.
_gaGoogle AnalyticsSejniPiškotek za razlikovanje med uporabniki in sejami. Posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo v Google Analytics. Izbriše 2 leti po namestitvi.
_gatGoogle AnalyticsSejniUporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics, ne vsebuje informacij o uporabniku. Izbriše 10 minut po namestitvi.
_gidGoogle AnalyticsSejniUporablja za razlikovanje med uporabniki. Izbriše 24 ur po namestitvi. 

Ljubljana, 2023