AvaPolls omogoča, da ustvarite javno povezavo do vpogleda v podatke in analize. Funkcionalnost je uporabna pri prijavnih formah, glasovanjih ali drugih kratkih anketah. 

V zavihkih ‘PODATKI’ in ‘ANALIZE’ je desno zgoraj ikona za izvoze. Izberete ‘Javna povezava’ ter Dodaj novo povezavo’. AvaPolls generira URL naslov do vpogleda v bazo podatkov, ki ga lahko delite s poljubnimi osebami. Preko tega linka je mogoče sproti spremljate nove odgovore respondentov oz. nove prijave.

Za generiranje javne povezave je postopek enak pri podatkih in analizah.

Za javne povezave so možne naslednje dodatne nastavitve :

  • Komentar
  • Geslo za dostop: prejemniki povezave, ga morajo vpisati, če želijo dostopati d vpogleda v podatke in analize, v primeru, da polje pustite prazno, je dostop mogoč samo s klikom na povezavo;
  • Osveži vsakih 15 sekund: nastavite, ki omogoči, da se javna povezava s podatki oziroma analizami samodejno osveži vsakih 15 sekund. Kar pomeni, da se stran vsakih 15 sekund ponovno naloži in tako vedno prikazuje podatke v realnem času. Ta funkcionalnost je še posebej primerna za reprezentance, spremljanje glasovanja v živo ipd. Če to možnosti ne označite, je potrebno ročno ponovno naložiti stran za osvežitev in vpogled v nove podatke. 

Javno povezavo je enostavno odstraniti s klikom na skrajno levo ikono, do katere dostopamo v oknu ‘Javna povezava‘.